img

O naší kuchyni

kuchyne01

Nedávno proběhl v Itálii výzkum, který měl objasnit nízký výskyt kardiovaskulárních nemocí a rakoviny, a také relativní dlouhověkost tamní populace. V této zemi není výjimkou, že se lidé dožívají sta let. Vědci odhalili, že za zdravím a vitalitou Italů stojí, kromě sluníčka a dostatečného odpočinku, hlavně víno, olivový olej a česnek. Tyto tři suroviny jsou v italské kuchyni naprosto nepostradatelné.

Slunci, bohužel, poručit nedokážeme, ale to ostatní u nás stoprocentně najdete. Krédem naší restaurace není nakrmit co největší počet hostů za co možná nejnižniších nákladů. Nabízíme Vám životní styl, kterého jsme sami zastánci. Nabízíme Vám příjemné, nekuřácké prostředí, kde si odpočinete a v klidu vychutnáte kvalitní jídlo.

kuchyne02Výběr používaných surovin v naší restauraci se řídí kvalitou, nikoliv nízkou cenou. To znamená, že nepoužíváme suroviny obsahující rostlinné náhražky mléka, soju a tučnou řadu nechvalných „Éček“. Nedostanete u nás ani „smažák“ ani fritované hranolky, natož pak tatarskou omáčku nebo kečup – tak oblíbený doplňkový sortiment „italských“ podniků u nás. Živnou půdu u nás nenajdou ani obchodníci nabízející chemické přípravky na zkřehčení masa, umělá dochucovadla, hotové instantní omáčky nebo výhodné polotovary. Vše si vyrábíme sami a jsme na to hrdí.

Je pochopitelné, že značná část subjektů podnikajících v potravinářství a gastronomii, hnána spotřebiteli do nízkých cen, přistupuje k řešením, která degradují kvalitu produktů a mnohdy hraničí se základy etického a mravního kodexu. Je to hon zaslepený, vedoucí k obezitě a civilizačním chorobám. Nechceme se této spirály účastnit. Proto vybíráme co možná nejlepší suroviny, podporujeme produkty označené KLASA a Bio. Masné produkty odebíráme z rodinných jatek, o kterých jsme se přesvědčili, že s jatečnými zvířaty zacházejí humánně a vykupují výhradně z lokálních, převážně malých chovů. Není to v našich podmínkách zrovna jednoduché, ale reakce spokojených hostů, jsou nám dostatečnou satisfakcí.